Chybí tady tohle téma (na AL to bylo wizzrat), tak nevím, kam to dát. Let CTA-SOF byl teda výživný. Cestou mě pokousaly štěnice a na wc nejenom, že mají to super umyvadlo, kam se pod vodu ani nevejde ruka, ale mýdlo inovativně nalité v papírovém kelímku.  Lahůdka.    .

Wizzair-obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Audit ma pravdu


ba76985b-9d78-48b0-884a-0024e98fd6b5.png

1 Citovat

Tak jak to popisuje Standa to fungovalo v minulosti. Teď je opravdu volání do zahraničí pouze z ČR, plus samozřejmě z EU mimo EU. 

1 Citovat

Ještě jedna vychytávka... Volání ze zahraničí do ČR je možné za cenu tvého tarifu  přes WiFi volání - VoLTE. Platíš jakobys byl v ČR - tarif volání ČR/ČR. Podmínkou je kvalitní WiFi, aktivace VoLTE. Důležité - zvolit upřednostnit WiFi volání v nastavení. Důležité - při ztrátě signálu WiFi - hovor plynule pokračuje v LTE síti přes VoLTE (možné pouze v ČR). Předání hovoru do 2G sítě není technicky možné. Proto je lepší před volanim nastavit na mobilu síť 2G. Pokud není WiFi, řeším to místní SIM a hotspot (mám sebou ještě jeden mobil, který používám jako hotspot) Důležité - aby místní SIM neblokoval hotspot.

0 Citovat

Diky. A jinak kdyz se vratim k wizzu: Byva to na jejich lince rychle? Bez nejakych vetsich cekacek?

0 Citovat

Když jsem volal na Polskou online, celý hovor trval cca 10 minut, ale se slibem, kterým nezarmoutíš....jednalo se o změnu letu při změně operátora letu Wizz Hungary na Wizz Malta. Samozřejmě bez pozitivního výsledku. 

1 Citovat

Slibům Wizzu by se automaticky mělo nevěřit. Když jim volám, tak vždycky říkám, že si to ještě zkontroluju v mailu/aplikaci/na webu (někdy dojde mail celkem opožděně, ale v jejich systému je změna vidět hned).

BTW: už rok a půl z nich tahám kompenzaci (další jsem tahal rok, pomohlo apf, další snad jen pár měsíců, zase pomohlo apf). Za tu dobu jsem nasbíral docela dlouhý seznam ukrajinských jmen podepsaných pod výmluvami, kterými mě chtěli vyfakovat. Minulý týden jsem jim zase po nějaké době napsal, co bude s tou poslední kompenzací, a slíbil jim pokutu od leteckého úřadu a odeslání výše zmíněného seznamu ukrajinské policii, pokud mi od nich dojde ještě jedna lživá odpověď. Dnes mi píše nějaký Ďatlov 🤣, že dostanu kredit 250 éček a můžu jim poslat číslo účtu, pokud chci peníze.

1 Citovat

Ďatlov? To bude bomba 😂

Sliby Wizzu se dají i využít proti němu. Volal jsem na infolinku. Chtěl jsem nestandardní routing na rebooking změněného/zrušeného letu. Operátor, že se zeptá nadřízeného a zavolá znovu. Snad za hodinu.

Samozřejmě nikdo nic, tak o dva dny později volám, co se jako děje. A kvůli jejich failu mi to odklepnou.

1 Citovat

Že by šli až tak do sebe, že uznají chybu a ještě udělají něco, co nemusí?

0 Citovat

V mém případě ano :-D

0 Citovat

Tak nějak kouzlím check in se sedačkami. Současně jsem na app a webu, a jsou tam jiné konfigurace pro volné místa. Na webu cca 50 volných sezení a v app cca 30 volných a neustále se ty místa mění.

Z Wizzem letím po 3 letech.

 

0 Citovat

Rádi ukazují menší počet volných sedaček než ve skutečnosti mají, aby více vyrejžovali. Kolikrát se mi stalo, že kontrolou před check-inem byly k zakoupení volné už jen exity a na boadingu passu skočilo prostřední sedadlo ...

0 Citovat

Jinak Tel-Aviv zrušen do konce října, na listopad seškrtaný řád, sami tomu moc ale nevěří, ceny za OW většinou 35 eur bez WDC, což před válkou neměli.

Při zrušení Tel-Aviv nově výjimka na rerouting - lze změnit na Larnaku, což dříve nešlo.

0 Citovat

Listopad - už mi to zrušili.

0 Citovat

@doctorex: Na kdy v listopadu jsi to měl? A jaké jsou možnosti rebook? Je tam ta Larnaca?

0 Citovat

Tiez nam minuly tyzden prisla minusova faktura Vieden-Dubaj a patram co to znamena. Este som sa s tym nestretla. Co v praxi znamena ak sa zmeni let na wizz Malta?

0 Citovat

Neznamena to nic. O chvilu pride nova faktura s novym kodom prepravcu. Uz to je tu na fore popisane vela krat, staci trosku pohladat.

1 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenost s přípravou sportovního kočárku pro dvouleté dítě? Ne golfky, ale klasicky sportak slozeny na 2 kusy. Pry berou zdarma, ale mam pochyby. Diky :)

0 Citovat

Wizz znovu mění možnosti re-routingu na rušené Tel-Avivy. (Nejspíše nechce vracet prachy, tak nabízí méně vytížené linky?) 

Z Vídně lze nově případně změnit na - Tiranu, Jerevan, Nice, Kutaisi, Larnacu a Bilbao.

Z Budapešti lze nově změnit na - Tiranu, Nice, Kutaisi, Larnacu, Maltu, Lisabon, Alicante, Istanbul. 

Podmínky termínu -14+30 dní od původního prvního letu stále v platnosti. 

5 Citovat

Vieden Tel Aviv sledujem uz dlhsie (kedze mam TVL-VIE na zaciatok januara) a Wizzair pomaly riedi tie lety. Takze s prepacenim je to takmer tutovka kupit letenku na najblizsie tyzdne napr. za ucelom predlzenia Wizz kreditu alebo na rebook na jednu z vyssie spomenutych destinacii.

0 Citovat

Zrušený Tel-Aviv z Katowice lze změnit na 

Katowice - Tirana, Kutaisi, Larnaca, Malta, Athény, Alicante.

Krakow - Tirana, Nice, Kutaisi, Larnaca, Valencie.

Varšava - Tirana, Nice, Kutaisi, Larnaca, Malta, Agadir, Marrakech, Lisabon, Alicante, Sevilla, Bilbao, Valencie.

Prozatím Tel-Avivy zrušeny do 9. ledna. 

0 Citovat

Mam otazku: Pokial mi wizz air zmenil lety o 1,5 hodiny mam pravo na vratenie penazi alebo aspon kreditu? Lebo mam len info pri rezervacii bez moznosti Refund alebo zmena casu. Dakujem

0 Citovat

Vlado, jestli je ta zmena ted uplne cerstva a netlaci te cas, tak par dnu pockej a pak se podivej na webu do spravy rezervace. Uz se mi v minulosti stalo, ze ten refund/rebook sel udelat az za 1-2 dny pote, co mi prisel mail o zmene letu.

1 Citovat

Nie nie uz je to tam dlho. A teraz sa nam zmenili plany tak by nam to hodilo. Skor ma zaujima ze ci pri zmene letu o 1.5 hod skor mozem ziadat refund? Alebo inak aky cas zmeny letov musi byt ? 

0 Citovat

Změnu letu (o 1,5 hodiny)  žádná legislativa neřeší. Jedná se o "minor" změnu, a pro dopravce z ní žádné povinnosti nevyplývají. 

Ani Wizzair ve vlastních podmínkách (pokud jsem něco nepřehlédl) tuhle variantu neřeší. Takže pokud se vám žádné možnosti v rezervaci neobjevili, budete muset letět, nebo to nechat propadnout.

0 Citovat

Kedysi to u Wizz islo posuvat uz aj pri zmene o par minut.  Uz ale asi cca rok sa mozmosti rebook/refund objavia az pri posune o 5 a viac hodin.

0